Kişisel gelişim kitapları ve televizyon programı ile tanınan Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu, 1990’lardan bu yana Türk insanının duygu, düşünce ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramlarıyla inceleyen Türkçe kitaplar yayınlamaktadır. Öğrenciler, öğretmenler, veliler ve işadamları için seminerler, konferanslar ve çalıştaylar düzenleyen ünlü Türk psikolog ve akademisyen Doğan Cüceloğlu’nun kitaplarını henüz keşfetmediyseniz listemizde bulabilirsiniz.
‘Önerdiğimiz çalışmaları beğeneceğinizi umuyoruz! Bu içerikten alışveriş yapmaya karar verirseniz, Onedio sayfadaki ilişkilerden gelir elde edebilir.”
*Satın aldığınız eserlerde satıcılardan kaynaklanan sorunlardan Onedio sorumlu değildir.
Bu içerik 04.04.2023 tarihinde oluşturulmuştur, bu içeriğe ulaştığınız zamana göre listelenen eserlerin fiyatlarında değişiklik olmuş olabilir.
1. Gerçek Özgürlük
‘Dünya bazen karanlık görünüyor, insanlar kendilerini yalnız ve değersiz görüyorlar, bu duygular da hayatın bir parçası. Bence seni anlayacak biriyle konuşman gerekiyor.’
Bu kitap gençliğimi temsil eden üniversite öğrencisi Timur ile yaşlılığımı temsil eden emekli psikoloji profesörü Yakup Bey arasındaki sohbetlerden oluşmaktadır. Bu kitapta karşılıklı saygı içinde iki kişi; Hayatına, ilgi alanlarına, kendi mana verme sistemini keşfetmesine tanık olacaksınız.
buraya tıklayın
2. Gelişen Ebeveynler
‘Büyüyen her yeni nesille birlikte onları yetiştiren anne babalardan beklentiler de artıyor. Toplumun gelişmesi için öncelikle aile içinde demokratik bir yapının kurulması gerekmektedir. Bunun yolu da anne babaların geçmişten gelen korku kültürü kalıplarından sıyrılıp, onurun eşitliğine inanan sağlıklı bireyler yetiştirmesinden geçmektedir.’
Bir kullanıcı yorum yaptı:
Doğan Cüceloğlu’nun en sevdiğim kitaplarından biri. Fiyatta, bu bir can için, götür ve hediye olarak ver. 🙂
buraya tıklayın
3. Orada mısınız? Güçlü Bir Hayat İçin Öneriler
Doğan Cüceloğlu, sadece psikoloji mesleği ile değil, insan hayatına dokunan ve insanın her öyküsünden şifalar çıkarabilen bilgeliğiyle de bu coğrafyanın en değerli alimlerinden biridir. Seksen yılı aşkın hayatının birikimi olarak artık herkesin merak ettiği “hayati” sorulara en samimi cevapları sunuyor. Herkes gibi o da hala savaşıyor, keşfediyor, hayata değer katıyor.
hayatın anlamı nedir?
İnsan kendini nasıl geliştirir?
Umutsuzluğun üstesinden nasıl gelinir?
İçimizdeki benliği nasıl ortaya çıkarırız?
Çevremiz bizi nasıl etkiler?
Kime danışılır?
Hayat neyi ödüllendirir?
Akıl nasıl çalışır?
“Biz” olmak için ne yapılmalı? Bu soruların cevaplarını bu kitapta bulacaksınız.
Buraya tıklayarak ulaşın
4. İnsandan İnsana
Doğan Cüceloğlu, insan hayatını mercek altına alabilen, insanlığa dair her hikayeden anlam çıkarabilen bilgeliğiyle; Kimliklerin ötesinde, ruhların temas halinde olduğu ‘insandan insana’ ilgi duymanın mümkün olduğunu hatırlatır. Tekrarlanan kalıplardan kaçınabilmeniz ve insan ilişkilerine anlamsal zenginlik ve derinlik getirebilmeniz için irtibat süreçlerini uygun ve etkili bir şekilde uygulayabilmeniz için size bilgi ve beceri sunar.
Bir kullanıcı yorum yaptı:
İletişimin tüm detayları not edildi. Aktif dinlemenin nasıl çalıştığını gösterdi. Bence okunmalı.
buraya tıklayın
5. Evlenmeden Önce
Eşler evlilik hikayesinin mahrem tanıklarıdır. Evliliğinizde hayatınızın en değerli ve en mahrem tanığıyla birlikte olduğunuzun farkında mısınız?
Evlilik hikayelerinin getirdiği deneyimlerle anlamını bulan kavramların rehberliğinde aydınlatıcı ve keyifli bir yolculuk sizi bekliyor.
buraya tıklayın
6. İçimizdeki Çocuk: Hayatımıza Yön Veren Güçlü Varlık
Bu kitap, içinde büyüdüğünüz ailenin ve yakın çevrenizin iç dünyanızı nasıl etkilediğini ve şu anda nasıl hissettiğinizi, düşündüğünüzü ve davrandığınızı inceliyor.
Bir kullanıcı yorum yaptı:
Harika bir kitap, içinizdeki çocuğun sesi ile ebeveyninizin sesi arasındaki dengeyi bulmanız için yol gösterici bir rehber görevi görüyor. Bu kitabı okuyarak kendinize bir iyilik yapacağınızdan şüphem yok, az da olsa bir şeylerin değişeceğini düşünüyorum.
buraya tıklayın
7. Başarıya Götüren Aile: Deneme Döneminde Ebeveynlik
Bu kitap, ‘çok çalış oğlum/kızım’ demekten daha fazlasını yapmak ya da çocuklarının başarılı olması için tüm maddi imkanlarını seferber etmek isteyen ebeveynlere yol göstermek amacıyla yazılmıştır.
Her ebeveyn, çocuğunun okulda başarılı olmasına yardımcı olmak ister, ancak öğrenme sürecinin bilimsel temellerini anlamadan atılan her adım, yeterli niyetle bile olsa çocuğa engel olabilir.
Buraya tıklayarak ulaşın
8. Düşmüş Psikolog
Afrika kabilelerinden birinde bir bebek doğduğunda kabilenin hanımları hep birlikte ormana gider ve o bebeğe müzik çalarlardı. Dikkatle gözlemledikleri bebeğin özelliklerini ve gücünü anlatan bir müzik. Uzun zaman sonra, bir gün hayatla baş etmekte zorlanıp kolunu, kanadını kırarsa Afrikalı bebek, o şarkıyı, yani kendisini hatırlamak için o şarkıyı dinleyerek büyüyecekti. Bir gün, o şarkıyı tekrar edemeyecek kadar kendine olan inancını yitirdiğinde, onu tanıyan biri ona müziğini ıslıkla çalardı. Kendini, gücünü, hâlini hatırlar, kendine gelirdi.
Bu kitap çatıdan düşen doktoralı bir psikoloğun gözyaşları ve kahkahalarla dolu hikayesi, düştüğü yerden kalkarken kendi kendine mırıldandığı müzik.
buradan iletişim kurun
9. Savaşçı: Anlamlı ve Coşkulu Bir Yaşam İçin
Bir kullanıcı yorum yaptı:
Doğan Cüceloğlu; O benim hayatımı değiştiren ve benim için güzelleştiren kişidir. Kıymetli kitaplarıyla hayatımıza dokundu ama benim için en değerlisi Savaşçı kitabı. Bence bu kitap hayatına değer verenler ve katkıda bulunmak isteyenler tarafından okunmalı.
buraya tıklayın
10. Öğretmenime Bakar Mısınız?: Öğretmenin Gücü Üzerine
Hangi eğitim sisteminde olursa olsun, teknoloji ne kadar gelişirse gelişsin, öğretmenin öğrenciyle buluştuğu bir an vardır. Bu kitap, öğretmenin öğrenciyle buluştuğu anın gücünü anlatıyor.
buradan iletişim kurun
11. Temas Ekipmanı: İsteksiz Bir Hayat İçin
‘Keşke’siz bir hayat için kim olduğunuzu ve ne istediğinizi bilmek yetmez; Yaşamayı bilmek ve varlığını paylaşmak da gereklidir. Bir düşünün: Pişmanlıklarınızın çoğunun insan ilişkilerinden kaynaklandığını göreceksiniz.’
Bu kitap, ailede, işyerinde ve toplumda sağlıklı insan ilişkilerine değer veren ve ‘keşke’ olmadan bir hayat isteyen insanlar için yazılmıştır; Hayatının sonunda, ‘Keşke kendi hayatımı yaşasaydım!’ senin söylemen için…
buraya tıklayın
12. İnsan ve Davranışı: Psikolojinin Temel Kavramları
Türkiye’de psikoloji alanında büyük bir boşluğu dolduran ve öğrenciler için vazgeçilmez bir kaynak olan İnsan ve Davranış, her çağdaş insanın bilmesi gereken modern psikolojinin temel kavramlarını ilk kez Türk bilim insanlarının katkılarıyla ve kaynaştırarak sunuyor. Türk toplumunun özelliklerini taşırlar.
buraya tıklayın
13. Öğretmen Olmak: Bir Ruha Dokunmak
Eğitim ve öğretime dair teorik, tarihsel ve güncel fikirlerini paylaşmak için yola çıkan Doğan Cüceloğlu ve İrfan Erdoğan, uzun soluklu bir dostluk kurdu. Sadece İstanbul’da değil, Türkiye’nin çeşitli şehirlerinde ‘hoca’yı konuştular, tartıştılar, yaklaşık bir yıl gibi bir sürede tüm bu kayıtları elinizdeki kitabın malzemesini oluşturacak şekilde düzenlediler.
buradan iletişim kurun
14. “Sanki” Yetişkinler: Yetişkin Çocuklar
“Sanki yaşamak” ne demek? Düşüncelerinin ardındaki niyetin farkında olmayan, sözleri, gözleri ve davranışları uyuşmayan insanların hayatı demektir. “Böyle insanlar var mı?” Eğer sorarsan, etrafına bir bak!’
Bu kitap, bildiğimiz ama nadiren düşündüğümüz bir hikayeyi anlatıyor. Bu hikayenin kahramanlarını tanıdıkça çocukluğumuzu, ailemizi, çevremizi ve en önemlisi kendimizi anlayacağız.
buraya tıklayın
15. Bir Hanımefendi Sesi: Türkiye’de Bir Kadının Var Olma Mücadelesi
Toros Dağları’ndaki bir köyde dünyaya gelen Saniye’nin zorluklar, engeller, imkansızlıklar ve acılarla dolu hikayesi, toplumumuzdaki birçok kadının da ortak kaderidir.
Bir kullanıcı yorum yaptı:
Cidden kitabı okuduktan sonra iki gün etkisinden çıkamadım. “Orada ne hayatlar var.” Söyleyeceksin.
buraya tıklayın
16. Korku Kültürü: Neden Sanki Sanki Yaşarız?
“Ben” değil “biz” diyen güçlüdür. Toplum olarak ‘biz’ kimliğimizi keşfetmeli ve yaşamalıyız. Barış, huzur, üretim ve kalkınma içinde yaşama özgürlüğümüz ‘biz’ diyebilmemize bağlıdır. Evinin temizliğine dikkat etmemize rağmen yollarda, kaldırımlarda, parklarda, sahillerde nasıl çöplük bırakırız?
‘Bu ve benzeri sorulara yanıt bulmak için 10 günlük Türkiye gezimizde günlük gözlemlerden oluşan bir söyleşi oluşturduk. Biz üç kişiydik; Ben bu kitabın yazarı Doğan; Otuzlu yaşlarındaki oğlum Timur ve Arif Amerika’dan tatil için gelmiş bir öğretmen. ‘Sadece ben’ demenin ötesinde neden ‘biz’ diyemediğimizi anlamaya çalıştık. Neler keşfettiğimizi merak ediyorsanız, lütfen sohbetimize katılın.’
buraya tıklayın
habersivasli.xyz